Máme otevřeno denně od 08:00 do 16:00
cs

Co s těmi zaměstnanci, kteří nechtějí?

10.09.2020

Co s těmi zaměstnanci, kteří nechtějí?

Dobrý den, pro tento newsletter jsme si vypůjčili obraz pana Oleksandra Storozhuka. Velmi dobře totiž vystihuje časté rozpoložení některých zaměstnanců - jsem nespokojen i když nemám nebo dokonce nevím proč. Nahromadily se nám dotazy stejného charakteru. Jak zvýšit registrovanost do aplikace? Máme několik stručných rad:

Zeptejte se zaměstnanců, co by v JOBce chtěli mít.

Ptejte se. To je klíčové. Zajděte za zaměstnanci buď osobně nebo se zeptejte přes funkci dotazy v JOBce, co by sami zaměstnanci chtěli v aplikaci mít. Třeba chtějí dostávat výplatní pásky, objednávat obědy, číst blog o firmě nebo soutěžit o ceny ve vědomostních soutěžích? Pravděpodobně Vám dají také své vlastní podněty a nápady.

Zeptejte se zaměstnanců, kteří nejsou registrovaní, proč se neregistrovali.

Zaměstnanci mají někdy zbytečný strach, že jim sledujete GPS polohu nebo fotografie z galerie. Toto přirozeně není možné dle GDPR a ISO27001 - více o certifikacích JOBky zde). 

Dále nejčastější dotazy zaměstnanců zde: https://www.jobka.cz/faq-zamestnanci/

Princip jedinečné informace

Zapojte do JOBky princip jedinečné informace = posílejte, nebo nechte posílat informace, které jsou důležité a budou pouze v mobilní aplikaci (např. plán směn). Tuto informaci nezveřejňujte na jiných místech nebo zveřejňujte, ale se zpožděním několika dnů.

Využijte setkání s jednotlivci

Setkáváte se s jednotlivými zaměstnanci například při předávání výplatních pásek? Ptejte se, jestli mají JOBku. Pokud ne, zjistěte proč? Případně osobu ihned zaregistrujte sejmutím QR kódu z monitoru Vašeho PC.

Zapojte další moderátory

Napište nám a my Vám přidáme další uživatele back-office, pro přidávání obsahu do JOBky (např. asistentka výroby může zveřejňovat vítěze v soutěži "nejvýkonnější linka", nebo manager komunikace může psát firemní blog, nebo referent kvality může zasílat aktuality posledních reklamací od zákazníků formou vzdělávací soutěže/otázky). Lze také oprávnit e-mailové adresy, ze kterých bude možnost zasílat sdělení do JOBky e-mailem.

Využívejte funkce dotazy a schránky chytře

Využívejte funkci dotazy nebo schránky/formuláře na to, abyste zjišťovali, co zaměstnance trápí (např. Pošlete dotaz ve znění: Prostor pro Vaše dotazy a stížnosti. Vše pečlivě probereme, delegujeme na příslušná oddělení a odpovědi Vám zveřejníme v některém z příštích sdělení)

Udělejte kampaň a nabídněte atraktivní benefite

Svolejte si zaměstnance do jídelny a udělejte kampaň, kde nabídnete slevovou kartu JOBka Benefit Card a podmíníte ji registrací do aplikace.


Tyto rady také najdete na titulní straně svého back-office, kde je budeme dále rozšiřovat.


Hezký den přeje JOBka Crew Plzeň.